Водороден детоксикатор

Повече за процедурата с антиоксидатор (водороден детоксикатор):

 

Молекулният водород е уникален антиоксидант, който единствен може да премине през мозъчно-кръвната бариера и да навлезе в кръвоносните съдове, дори и те да са затлачени. Нано молекулите на водорода единствени могат да преодолеят клетъчната мембрана и да неутрализират токсичните хидроксилни радикали в митохондриите на самите клетки.

Процедурите с водордния детоксикатор са най-безопасният начин за антиоксидация на организма. Това е най-добрият начин за защита на организма от свободните радикали.

Ефекти
• Освобождавайки тялото си от свободните хидроксилни радикали, значително намалявате вероятността от зараждането на около 138 вида различни заболявания, някои от които са: затлъстяване, диабет, хипертония, алцхаймер, мигрена, висок холестерол, различни възпаления, инфаркти, мозъчни инсулти, дори и рак.
• Редовно провежданите процедури с "Антиоксидатор", способстват за по мека и блестяща кожа, намаляване и изглаждане на бръчките.
• Антиоксидиращата, водородната терапия с обогатена с водород вода имат изключително благоприятно влияние върху кожни наранявания и възпаления по кожата. Водородната детоксикация подпомага освобождаването на организма от свободните радикали, а както знаем - свободните хидроксилни радикали увреждат клетките, подлежащи на окисление и особено еритроцитите (червените кръвни телца). Те могат да увредят ДНК, липидите и протеините).

За лековитите свойства на молекулният водород започва да се говори още през 1798г. Но едва в последните 7-8 години учените обърнаха сериозно внимание на този феномен. От тогава насам, в едни от най-реномираните световни научни издания (примерно Science и Nature Medicine), вече има над 500 публикувани научни статии, обхващащи темата за терапевтичните ползи от молекулния водород.

"Всички знаем историята за свободните радикали и антиоксидантите… Предполагаме, че вече всички добре знаете какво представляват свободните радикали. Това са атоми или молекули със свободни, несдвоени електрони. Подобни атоми или молекули са силно нестабилни и крайно реактивни, тъй като те постоянно търсят да "откраднат" електрон от друга нормална клетка, за да повишат своята стабилност. Нормалният атом или молекула, от която е "откраднат" електрон, също се преобразува в свободен радикал. Всичко това се превръща във верижна реакция, която често има унищожителен ефект за вашите клетки, тъкани, кръвоносни съдове и гени.

Най-сериозни увреждания на организма, биха могли да бъдат нанесени от свободните радикали на кислорода или така известните реактивни кислородни видове (ROS). Това са супероксид, пероксид и хидроксилен радикал (OH). Не всички реактивни кислородни радикали са еднакво вредни! Най-вредният от всички тях е хидроксилният радикал (OH). Свободните хидроксилни радикали увреждат едни от най-важните клетки в организма.

Те крадат електрони и могат да увредят ДНК, липиди, еритроцити (червените кръвни телца) и протеини. За наша радост, човешкото тяло има изключително мощни антиоксидантни ензими, които помагат за предпазването ни: супероксид дисмутазата - ензим, за който може би сте чували, дезактивира супероксид радикалите; каталазата премахва пероксидите. За жалост обаче, хидроксилните радикали не могат да бъдат елиминирани посредством ензимна реакция…

Внимание! Още веднъж да подчертаем, че не всички свободни радикали са вредни! Истината е, че не всички свободни радикали са вредни или, за да сме още по-точни, организмът ни се нуждае от наличието на малки количества свободни радикали, които да функционират като изпращат сигнали. Това е част от система, наречена сигнализираща пътека REDOX (като Ред-Окс са съкращения за редукция и окисляване на английски). В малки количества свободните радикали са необходими на организма, те помагат в борбата му с вредните бактерии например. Големият въпрос е дали можем селективно да унищожаваме токсичните хидроксилни радикали, без да засегнем и увредим полезните такива...?
За наша радост, отговорът на този въпрос е положителен! И решението се крие в молекулния водород!"

 

 

 

 

 

 

  • За оптимален ефект се препоръчва серия от 10 - 15 процедури с антиоксидатор.
  • Противопоказания: бременност; по време на менструален цикъл; наличие на пейсмейкър, стенд или метални протези; сериозни и задълбочени вътрешни заболявания; чувствителност към напрежение.
  • Процедурата с антиоксидатор не се препоръчва за прекалено малки деца и прекалено възрастни хора

 

Галерия