БЛОГ

 

7 причини да опитате флотационна терапия

 

 

 

1. Махни се от всичко. Колко пъти сме чували колко е важно да имаме време за нас? Вероятно много! И колко пъти обаждания, текстове, работата или деца ни прекъсват, когато се опитваме? Докато флотирате в кабината ще имате възможност да се изключите от външния свят.

 

2. В теб и за теб. Това е личен опит, индивидуален и интимен. Имате контрол върху флотационната сесия: със светлина, без светлина, с музика, без музика .Избор на мелодия. Ако искате да сте на гръб, можете. Ако искате да се обърнете, можете. Зависи от вас,коя вашата поза.

 

3. Това е забавно. Когато сте се предразположели за флотиране, усещането за плаване във флоат кабината е прекрасно. Може да отнеме няколко минути, докато тялото ви се отпусне, но щом го направите, усещането е , че не се притеснявате от нищо и сте в безтегловност.

 

4. Флотация може да бъде физическа и умствена терапия. Много изследвания показват, че флотацията помага в много аспекти като безсъние, главоболия, тревожност и стрес. Също така ускорява възстановяването.

Но не е нужно да бъдете професионален спортист, за да се радвате на неговите предимства. Флотацията намалява болката в мускулите и ставите и облекчава психическото напрежение.

Лошите гръбначни изкривявания вследствие на неправилна стойка по време на работа,които задълбочават болката през годините може да се преодолеят. По време на флотационната сесия гърбът е в правилна позиция и напрежението и дискомфортът са намалени.

 

5. Помогнете да изключите мозъка си. Добре, това не е научно доказано, но по време на флотация можете да се изключите и да не мислите за нищо. Не става въпрос за преглед на списъка с висящи неща, да мислете какво да сготвя за вечеря, колко ще струва да се поправи колата ... нищо.

 

6. Пробудете творчеството си. Малките проучвания показват, че участниците в сесии „рестарт“ показват по-голяма креативност, подобряват въображението и паметта.

 

7. Омекотете. Флоат кабината съдържа разтвор от 600 литра вода и 225 килограма епсомови соли  (магнезиев сулфат) , създавайки по този начин плътност като тази на Мъртво море с минералните свойства на термалните води. Уверяваме ви, че кожата и косата ви след флотация са меки и копринени.

 

Това е красотата на флотацията: има хора, които го правят за физическо възстановяване, някои като медитация или духовно преживяване, или просто да се отпуснете и да се посветят на себе си.